2011. február 27., vasárnap

Gyűrű a kedvenchez - Ring to my favourite pendant

Végül gyűrű is készült a kedvenc nyaklánchoz, amihez hűtlen lettem és némi átalakítás után feltettem az Etsy-re. A gyűrű is oxidált ezüstből és pávakék tenyészett gyöngyökből készült. Kicsit steampunk, kicsit barokk, kicsit eklektikus. De fő jellemzője mégis az, hogy ebben a stílusban szeretek leginkább tekergetni, úgyhogy lesznek testvérei.

Ring in style of my favourite pendant. Made of peacock blue sweetwater pearls and oxidated sterling silver. A little bit steampunk, a little baroque and eclectic. I enjoy making such jewelry.


2011. február 24., csütörtök

Háttér - Background

Szerintetek jobb lett így a blog kinézete? Vagy visszacsináljam feketére? Én szerettem úgy is, mivel a képeim általában fehér hátterűek, jól elütöttek a feketétől, de kaptam olyan visszajelzéseket, hogy túl sötét az egész.
Szóval véleményeket várok.
Vagy egyik sem, próbálkozzak még? :)

2011. február 22., kedd

Réz - Copper

Nem nagyon szerettem a rezet, pedig könnyű vele dolgozni, de idegenkedtem a színétől. Mígnem egy nap, megláttam oxidálva. Az antikolás megszépíti, eltűnteti az élénk sárgáját, mélységet és komolyságot ad a fémnek. Azóta szeretem.




2011. február 21., hétfő

Lepkék és virágok - Butterflies and flowers

Tavaszi kollekcióm félkész részének részlete. Nagyon várják már, hogy jöhessenek. :)

Semi-finished part of my spring -collection. Coming soon!


2011. február 17., csütörtök

Bizonyíték - Evidence

Terhelő bizonyíték, hogy tényleg járunk mi abba az iskolába, nem csak mellé. :)
A képen Judit (vadjutka) várja izgatottan és indián díszben a festés órát Kapócsy Judittal.
Reklámnak is jó lenne.


Damning evidence for school attandance. :)
A picture of vadjutka, made by me on our painting lesson.
Could be an ad for the school.



Etsy

Az első válogatásom az Etsy-n. Az apropója az új magyar csoport létrejötte. Köszönjük Vera! :)

Itt tekinthető meg közelebbről.

2011. február 15., kedd

Kis kedvenc - My little favourite

Időről-időre felbukkan egy kedvenc darab. Ezt a medált nagyon szerettem már tervezni is, készíteni még inkább. A végeredményt pedig imádom. Azt hiszem megtartom. :)

New favourites come up from time to time. I enjoyed designing it as well, but creating was the biggest fun. So, I love this pendant as it is. I think she will stay with me. :)





2011. február 14., hétfő

Iskolai feladat - Schoolwork

Az első iskolai feladatok egyike volt ez a medál.
Sok mindent lehetett gyakorolni rajta: fűrészelést, domborítást, forrasztást, csiszolást, akasztó készítést. A belseje nem túl szép a forrasztás miatt, sajnos olyan gép nincs a suliban, amivel a belülről is ki lehetne tisztítani.
This pendant is one of my first schoolworks. We could practice sawing, doming, soldering, sanding and polishing on it. The inner side is quite messy, unfortunately there is no such cleaner machine at school.

2011. február 8., kedd

Gránát tulipán - Garnet tulip

Tegnap feltette Vera Násfa a drótos játék első fordulójának a képeit a blogjára. Hát, nagyon szuperek lettek!



Én egy tulipánt készítettem csiszolt gránát gyöngyökből és ezüstből. Volt már régebben is több tulipánom, de azoknál nem ragaszkodtam az eredeti magyar formákhoz, saját kútfőből születtek. Ehhez a tulihoz egy magyaros motívum-gyűjteményben találtam a mintát, szűrhímzéseken voltak hasonlók anno.












És az eredeti (a 9-esnek a felső része):

You can find the tulip with more info here:

http://www.etsy.com/listing/28508249/granat-sterling-silver-tulip-necklace

2011. február 7., hétfő

Pipacs gyűrű rézből - Copper poppy

Már üvegfestős koromban is nagyon szerettem az ilyen mintákat, ahol többé-kevésbé szabályos körökből áll össze egy virág, apró valamivel a közepén. Azóta láttam bőrből, textilből, sokféle fémből hasonlót, de nem múlt el a szerelem. És most elkészült az enyém is. Ezüstből valószínűleg még ennél is jobban szeretném, biztosan lesz olyan változata is.

Réz korongokból domborítottam a fejét, a közepébe egy fehér tenyészett gyöngy van rögzítve stifttel és ragasztóval. A gyűrűalap is kalapált, egyenlőre nem szabadulhatok a kalapácsomtól. :) Végül az egészet fényesre políroztam.



2011. február 6., vasárnap

Fülbevalók - Earrings

Délután elkészült a játékra szánt ékszerem. Szerintem szép lett, szívesen megmutatnám és a többiekére is nagyon kíváncsi vagyok. De már kibírom holnapig. :)

Helyette két modern füli.

2011. február 3., csütörtök

Lánc - Chain

Az első lánc-kísérletem. Persze-persze, én is látom, hogy kissé béna még, de azért jó volt csinálni. Majd megmutatom pár száz láncszem múlva milyen lesz. :)




2011. február 1., kedd

Díj Maritól - Prize from Mary :)

Kedves osztálytársamtól, Maritól kaptam egy díjat, nagyon köszönöm!




A játék szabályzata:
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.

És akiknek küldöm:

Zitának, akit ugyan nem ismerek és csak véletlenül leltem a blogjára, de egyből lenyűgözött a Bryzantine karperecével.
Bomboniera-nak, akit szintén nem ismerek, de régóta csodálom a szépségeit a Meskán, nagyon közel áll a stílusa a szívemhez.
És végül, de nem utolsó sorban Vera Násfának. Ő ugyan nem kezdő blogoló, de belefér a feltételbe, 114 követő még nem több száz. :) Neki - gyönyörű ékszerei és hasonló gondolkodásmódunk mellett - most főleg a drótosokat összefogó kezdeményezéséért, hogy jobban megismerjük egymást. Hátha legközelebb már nem kell mindenkihez azt írnom, hogy nem ismerem...

Köszi még egyszer!