2011. szeptember 27., kedd

Nyár az őszben - Summer in fall

Bár vittem magammal egy doboznyi drótot és szerszámokat, mégsem tudok ékszereket mutatni az elmúlt pár hétből, győzőtt a két könyv és a mediterrán lustaság. Hosszú idő óta először nem éreztem szükségét, hogy tekergessek, furcsa is volt. Azt hiszem kellett egy kis feltöltődés, itthon már alkotok újra ezerrel.










2011. szeptember 8., csütörtök

Achát-réz medál

Kicsit más, mint a többi. Rézből van, foglalt, aszimmetrikus, hogy minél több látszódjon a kőből. Élőben szebb, mint képeken. Meg kellene tanulnom fotózni...


2011. szeptember 7., szerda

Alpakka nyáj

Az elmúlt hetekben alpakkával dolgoztam, készült rengeteg gyűrű, fülbevaló és nyaklánc. Egy pesti boltba vittem volna őket ma, ahol a tulajdonosnő csak alpakka ékszereket kért, de sajnos nem jött össze a találkozó, így majd csak szeptember végén viszem be, de addig is megmutatom egy részüket.






A fülbevalókat tegnap már láthatta mindenki, aki facebookozik, ezek közül választhat majd a nyertes magának. Játék itt!




És készült pár nyaklánc is, ezek közt nincs nagy újdonság.




Hogy mennyire sikerült eltalálnom a bolt tulajdonosának ízlését, így most nem derült ki, a letisztultabb ékszereimből kért egy válogatást. Remélem így gondolta!







2011. szeptember 6., kedd

Disznóperzselő

Elromlott a forrasztópisztolyom. Kicsi volt, aranyos volt, drága volt, nehéz volt vele drótnál nagyobb tárgyakat forrasztani. Kicserélik ugyan, de míg eljutok odáig, megvettem az egyik barkácsáruházban található legolcsóbb, nagyobb méretű, ormótlan és nem túl precíziós forrasztót, (ezt a fajtát becézzük a suliban disznóperzselőnek), amitől minden ötvös sírógörcsöt kapna, ha ilyennel kellene dolgoznia. Én meg beleszerettem, annyira jól tudok forrasztani vele. Készült is ma végre egy foglalás, hosszú idő óta először. Egy kis alpakka, egy kis rózsakvarc, nincs túlcizellálva, ahogy én szeretem. Remélem azért más is! :)