2011. április 7., csütörtök

Fényképezés - Taking pictures

Kicsit ráuntam a fehér háttérre (főleg, hogy is nem mindig annyira fehér, mert valamit nem jól csinálok), így hát kimentem a kertbe, hogy most aztán ott fotózom a gyűrűket, mert mennyi jó háttérnek való kő és fű-fa-virág van. Az első nehézség, amivel szembesültem, hogy a macskát roppant mód érdekelte a művelet.

I got bored of pictures with white background (particularly they are not really white as I don't know how to do it right), so I went out to take some pictures there, because a lots of stones, plants, flowers are there which seems to be good background for my rings. The first difficulty was the cat. She was very much interested in taking pictures.Miután  a macskát megvesztegetéssel távozásra bírtam, minden létező helyen lefotóztam a gyűrűket. 

After I corrupt her with some food, I made pictures of the rings on every possible background.És csak a pirosat is külön:

Red flower ring separately:


A gyöngyöset is külön:

And the sweetwater pearl ring separately:És a harmadik gyűrű, plusz az összes kézen.

The copper ring and all on finger:


Nekem a durva sziklán tetszenek legjobban. (Piros gyűrű a jobb felső képen, fehér gyöngyös a jobb alsón.) A növényesek nem annyira, nagyon elvonják a figyelmet szerintem. Még a kopott fásat szeretem, régebben is fotóztam azon az asztalon. (Na igen, nem ártana már lefesteni...)
Szerintetek?
Ja, és egyébként a gyűrűk hogy tetszenek?

I like the rough stone backgroung the best. (Red ring on the right upper picture, white pearl ring on the right down.) I dislike pictures with plants, attention is diverted from the rings. The other one I can imagine as a backgrond is the old wooden table. I used to make a lot of pictures there sooner. (Well, we should have already painted it...)
What do you think of the backgrounds?
And otherwise, how do you like the rings?

9 megjegyzés:

 1. :-D Te is fellázadtál? Próbálgattam a fehér háttér helyett mást is, és én is keresem a természetes hátteret. Hmmm... kellene egy kert! :-)
  Hiányában most szürke-fehér kombinációval próbálkozom.

  Engem nem zavar az asztalotok állapota, így még jobb, rusztikusabb a fotó! Nekem a kő és a fa hátterűek tetszenek, ha van valamiféle levél, ott elvesznek nekem. Elvonják a figyelmet az ékről.
  ... és igen, szuperek a gyűrűk is! :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszenek a gyűrűk, főleg a virágos :) A hátterek is tetszenek, a fehér hátteret én is unom kicst, de panellakóként nem sok választásom van... :)

  VálaszTörlés
 3. :) Inkább csak kísérletezgetek.
  A szürke nekem is tetszik, amilyen régen a Meskán Narellának volt, az kifejezetten jól mutatott az oxidált (és a sima) ezüst ékszerekkel. De nem találtam olyat. Sajna szürke kövünk sincs, csak ilyen sárgás árnyalatúak.
  Nekem is a kövesek, fásak jönnek be, ugyanazért.
  Van még pár köröm, míg meglesz az igazi...

  VálaszTörlés
 4. Nekem a virágos hátterek is tetszenek, bár kétségtelen, hogy a szikla és a fa jobban kiemeli az ékszert. A szikla a legjobb háttér szerintem is.
  Milyen jópofa, hogy itt-ott belóg néhány macskaláb! :)
  A gyöngyös gyűrű a legszebb, nagyon jól mutat, hogy több rétegű! De a másik kettő is tetszik. A virágosban milyen kő van? Igazán különlegesnek tűnik.

  VálaszTörlés
 5. A macska mindig segít. :)
  A piros kő angolul see sediment jasper, szóval valami jáspis, csak nekem a szó szerinti fordítása nem tetszik (tengeri üledék jáspis). Nincs rá valami jó nevetek? Aztán mehetne is a Meskára. :)

  VálaszTörlés
 6. találsz nálam valamit:
  http://tunderilonka.blogspot.com/2011/04/best-of-10.html

  VálaszTörlés
 7. a piros, az nagyon! :o)
  és nekem az ujjon tetszenek a legjobban...

  VálaszTörlés