2011. április 7., csütörtök

Fényképezés - Taking pictures

Kicsit ráuntam a fehér háttérre (főleg, hogy is nem mindig annyira fehér, mert valamit nem jól csinálok), így hát kimentem a kertbe, hogy most aztán ott fotózom a gyűrűket, mert mennyi jó háttérnek való kő és fű-fa-virág van. Az első nehézség, amivel szembesültem, hogy a macskát roppant mód érdekelte a művelet.

I got bored of pictures with white background (particularly they are not really white as I don't know how to do it right), so I went out to take some pictures there, because a lots of stones, plants, flowers are there which seems to be good background for my rings. The first difficulty was the cat. She was very much interested in taking pictures.



Miután  a macskát megvesztegetéssel távozásra bírtam, minden létező helyen lefotóztam a gyűrűket. 

After I corrupt her with some food, I made pictures of the rings on every possible background.



És csak a pirosat is külön:

Red flower ring separately:


A gyöngyöset is külön:

And the sweetwater pearl ring separately:



És a harmadik gyűrű, plusz az összes kézen.

The copper ring and all on finger:


Nekem a durva sziklán tetszenek legjobban. (Piros gyűrű a jobb felső képen, fehér gyöngyös a jobb alsón.) A növényesek nem annyira, nagyon elvonják a figyelmet szerintem. Még a kopott fásat szeretem, régebben is fotóztam azon az asztalon. (Na igen, nem ártana már lefesteni...)
Szerintetek?
Ja, és egyébként a gyűrűk hogy tetszenek?

I like the rough stone backgroung the best. (Red ring on the right upper picture, white pearl ring on the right down.) I dislike pictures with plants, attention is diverted from the rings. The other one I can imagine as a backgrond is the old wooden table. I used to make a lot of pictures there sooner. (Well, we should have already painted it...)
What do you think of the backgrounds?
And otherwise, how do you like the rings?





9 megjegyzés:

  1. :-D Te is fellázadtál? Próbálgattam a fehér háttér helyett mást is, és én is keresem a természetes hátteret. Hmmm... kellene egy kert! :-)
    Hiányában most szürke-fehér kombinációval próbálkozom.

    Engem nem zavar az asztalotok állapota, így még jobb, rusztikusabb a fotó! Nekem a kő és a fa hátterűek tetszenek, ha van valamiféle levél, ott elvesznek nekem. Elvonják a figyelmet az ékről.
    ... és igen, szuperek a gyűrűk is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek a gyűrűk, főleg a virágos :) A hátterek is tetszenek, a fehér hátteret én is unom kicst, de panellakóként nem sok választásom van... :)

    VálaszTörlés
  3. :) Inkább csak kísérletezgetek.
    A szürke nekem is tetszik, amilyen régen a Meskán Narellának volt, az kifejezetten jól mutatott az oxidált (és a sima) ezüst ékszerekkel. De nem találtam olyat. Sajna szürke kövünk sincs, csak ilyen sárgás árnyalatúak.
    Nekem is a kövesek, fásak jönnek be, ugyanazért.
    Van még pár köröm, míg meglesz az igazi...

    VálaszTörlés
  4. Nekem a virágos hátterek is tetszenek, bár kétségtelen, hogy a szikla és a fa jobban kiemeli az ékszert. A szikla a legjobb háttér szerintem is.
    Milyen jópofa, hogy itt-ott belóg néhány macskaláb! :)
    A gyöngyös gyűrű a legszebb, nagyon jól mutat, hogy több rétegű! De a másik kettő is tetszik. A virágosban milyen kő van? Igazán különlegesnek tűnik.

    VálaszTörlés
  5. A macska mindig segít. :)
    A piros kő angolul see sediment jasper, szóval valami jáspis, csak nekem a szó szerinti fordítása nem tetszik (tengeri üledék jáspis). Nincs rá valami jó nevetek? Aztán mehetne is a Meskára. :)

    VálaszTörlés
  6. találsz nálam valamit:
    http://tunderilonka.blogspot.com/2011/04/best-of-10.html

    VálaszTörlés
  7. a piros, az nagyon! :o)
    és nekem az ujjon tetszenek a legjobban...

    VálaszTörlés